12 ΔΕΚ

Παρουσίαση του βιβλίου "Είναι καλός ο κόσμος;"

Πηγή: Κλινική ΠΑΝΑΓΙΑ

Παρουσιάστηκε στον χώρο των Εκδόσεων Αρμός, στην Αθήνα το βιβλίο “Είναι καλός ο κόσμος;” της Κυριακής Παναγιωτίδου, Ψυχολόγου της Κλινικής μας.

Το βιβλίο παρουσιάζει τις προσωπικές απαντήσεις ασθενών της Κλινικής μας πάνω στο ερωτηματολόγιο του Προυστ και μέσα απ’ αυτές έρχονται στην επιφάνεια οι προσωπικές τους ιστορίες.

Το βιβλίο παρουσίασαν εκτός από τη συγγραφέα, ο Καθηγητής Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Ζέρβας και ο Δάνης Κουμασίδης, Διδάσκων Θεωρίας Λογοτεχνίας στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Προλόγισε ο εκδότης κ. Γιώργος Χατζηιακώβου.

Την παρουσίαση ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και παρευρισκομένων, όπου και διατυπώθηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις σχετικά με την κοινωνική αποδοχή και αντιμετώπιση των ψυχικά ασθενών, αλλά και τις προκαταλήψεις για τις δομές παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας και τον τρόπο λειτουργίας τους. Κατά γενική ομολογία, το συγκεκριμένο βιβλίο συμβάλλει στην αναθεώρηση και αλλαγή τέτοιου είδους προκαταλήψεων.

Μεταξύ άλλων, παρών στην εκδήλωση ήταν ο Καθηγητής Ψυχιατρικής και Διευθυντής του Αιγινήτειου Νοσοκομείου Γεώργιος Ν. Παπαδημητρίου. Την Κλινική μας εκπροσώπησε ο Διευθύνων Σύμβουλος Βασίλης Τερζόπουλος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο