4 ΣΕΠΤ

Σήμερα αποχαιρετήσαμε την Μ., που πήρε εξιτήριο για να επιστρέψει στο οικογενειακό της περιβάλλον.

Πηγή: Κλινική ΠΑΝΑΓΙΑ

Η Μ. είναι περίπου 70 ετών, και κατά την εισαγωγή της στην Κλινική διαγνώστηκε με αγχώδη διαταραχή και κατάθλιψη. Ξεκίνησε να ακολουθεί σχετική φαρμακευτική αγωγή και συνεδρίες ψυχοθεραπείας.

Σταδικά, κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Κλινική μας έγινε περισσότερο δραστήρια και δημιουργική. Η συμμετοχή της στις Ομάδες δημιουργικής απασχόλησης κατέληξε να είναι πολύ ενεργή, ενώ πολλές από τις δημιουργίες της θα συνεχίσουν να διακοσμούν τους χώρους της Κλινικής και μετά την αποχώρησή της.

Στην τελευταία ημέρα της παραμονής της μαζί μας, οι στενοί της συγγενείς ήρθαν για να τη συνοδεύσουν και μεταξύ αυτών η εγγονή της, με την οποία πέρασαν χρόνο μαζί ζωγραφίζοντας.

Κατά την αποχώρησή της, τής χαρίστηκε αναμνηστικό άλμπουμ, με ζωγραφιές άλλων ασθενών του φιλικού της περιβάλλοντος στην Κλινική, μαζί με ευχές από το προσωπικό που στάθηκε δίπλα της κατά τη διάρκεια της θεραπείας της, καθώς και πληροφορίες για κοινωνικές δομές στις οποίες θα μπορεί να περνάει ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο της.

Μετάβαση στο περιεχόμενο